7 Ocak 2012 Cumartesi

Yeni bir yıl... Gerçekten ne kadar "yeni"?

Yılbaşı ve Noel'de ağaç süslemek kökeni çok eski bir gelenek 

Bugün 7 Ocak ve ben sadece 7 gündür içinde bulunduğumuz bu henüz daha yepyeni sayılan yılın ne kadar "yeni" olduğunu sorgulayıp duruyorum kendimce. Pek kimseyle paylaşmadan. Burası sayılmaz. Çünkü burada paylaştığım şeyleri okuyan kişi kendi isteğiyle bu satırları okuduğu için kendi tercihidir okuyup okumamak. Oysa hasbelkader yanımda bulunan birisiyle onun belki de saçma bulacağı düşüncelerimi paylaştığımda o kişinin zamanını işgal etmek istemem. Belki de o bu yılın yepyeni ve tüm hayallerini karşılayacak bir yıl olduğuna gerçekten inanıyordur. Kimsenin umutlarını kırmak ve beklentilerini boşa çıkarmak istemem. Tam tersine hepimizin umutları olsun ve imkansız bile görünse beklentilerimizden vazgeçmeyelim isterim.

Yeni yıl ve Noel Ağacı süsleri


Mesele şu ki, gelmekte olan, halihazırda gelmiş bulunan 2012 yılı yeni midir? Değil midir?

Zaman bitip başlayan bir şey midir ki 31 Aralık'ta son bulup 1 Ocak'ta yeniden başlasın? Ayrıca biz zamanı saymaya 2012 yıl önce saymaya başladık diye zaman o zaman mı başladı? Hayır.

O zaman "yeni" yıl, "yeni" hafta, "yeni" bir gün gibi kavramlar bizim algıladığımız gibi "yeni" olan şeyler değildirler.

Sadece bize yeniden başlama, yeniden düşünme ve yeniden güzel şeyler yaratma şansı verdikleri için "yeni"dirler.

O zaman "yeni" yılımız kutlu olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder